Lesmateriaal

Werken aan een opdracht en het ontwikkelen van een robot.

Arduino

Tijdens het programma Work on Robots werken leerlingen met Arduino. Arduino is een open source elektronicaplatform en bestaat uit een combinatie van hardware en software. Alles is erop gericht om het je zo makkelijk mogelijk te maken om zelf met elektronische componenten aan de slag te gaan. Ook leerlingen en docenten zonder programmeer- en elektronica-ervaring kunnen er snel mee uit de voeten.

Wil je niet deelnemen aan Work on Robots GO! en heb je je eigen materialen? Gebruik deze dan gerust voor de opdracht.

Opdracht

De opdracht voor het seizoen 2021-2022 is tot stand gekomen in samenwerking met het Ministerie van Defensie. Leerlingen gaan een remotely operated device (ROD) ontwerpen, dat zij op een parcours missies laten uitvoeren.

Op 16 september vond de online kick-off van Work on Robots plaats:    Klik hier om de opname te bekijken

Download hier het lesmateriaal:

Stichting Techniekpromotie

We maken ons sterk om wetenschap & technologie te integreren in het leven van kinderen en jongeren van 4 t/m 18 jaar. We willen hen de kans geven een positieve attitude voor wetenschap & technologie te ontwikkelen en het eigen talent op dit gebied te ontdekken.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+31 (0)40-247 3300

Einde Stichting Techniekpromotie

In verband met het eindigen van Stichting Techniekpromotie, wordt deze website op dit moment niet actief beheerd. Wel kunt u alle pagina’s bekijken.

Zodra er meer bekend is over het mogelijk doorgaan van het Work on Robots programma binnen een andere organisatie, wordt hierover direct gecommuniceerd.

Bestuur Stichting Techniekpromotie