Programma

Robotica examenprogramma voor bovenbouw havo/vwo en technasium

Work on Robots is het nieuwste programma van Stichting Techniekpromotie in samenwerking met het Ministerie van Defensie. Dit robotica programma is ontwikkeld voor leerlingen in bovenbouw havo/vwo en technasium en gemakkelijk in het lesprogramma (natuurkunde, informatica) te integreren. Leerlingen kunnen het project ook opnemen in het profielwerkstuk. Deelname is gratis.

Bij Work on Robots programmeren en bouwen teams een robot met Arduino. Deze robot krijgt een opdracht die hij zo goed mogelijk moet uitvoeren. Aan het eind van het programma kunnen scholen deelnemen aan Work on Robots GO!, waar de robots aan een jury worden gepresenteerd en een aantal uitdagingen aangaan.

Je leerlingen maken kennis met Arduino, leren veel over de inhoud van de opdracht en ontwikkelen bovendien diverse vaardigheden. Een belangrijke vaardigheid is het verwerken van feedback. Naast feedback die je op school regelt is er de mogelijkheid om je leerlingen aan te melden voor Work on Robots GO!.

Planning

Het project start aan het begin van het schooljaar. De duur van het project is ongeveer 10 weken en neemt gemiddeld 3 uur per week in beslag. Leerlingen gaan in groepjes van 4 à 6 personen aan de slag met de leerzame opdracht. 

Meedoen

Wil je meedoen aan het programma Work on Robots, lees hier meer

Ben je docent en wil je met jouw leerlingen meedoen aan Work on Robots of wil je op de hoogte worden gehouden van het lesmateriaal en de start van het programma? Laat dan hieronder je e-mailadres achter.

Aanmelden nieuwsbrief Work on Robots

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Stichting Techniekpromotie

We maken ons sterk om wetenschap & technologie te integreren in het leven van kinderen en jongeren van 4 t/m 18 jaar. We willen hen de kans geven een positieve attitude voor wetenschap & technologie te ontwikkelen en het eigen talent op dit gebied te ontdekken.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+31 (0)40-247 3300

Einde Stichting Techniekpromotie

In verband met het eindigen van Stichting Techniekpromotie, wordt deze website op dit moment niet actief beheerd. Wel kunt u alle pagina’s bekijken.

Zodra er meer bekend is over het mogelijk doorgaan van het Work on Robots programma binnen een andere organisatie, wordt hierover direct gecommuniceerd.

Bestuur Stichting Techniekpromotie